kirjanpitäjä

Accountor on kaikkea muuta kuin tavallinen palveluyritys. Konsernimme tarjoaa palkka-, talous-, IT- sekä HR-palveluja, kehittää alan parhaita käytäntöjä ja hyödyntää nykyaikaisia työkaluja ja ohjelmistoja. Accountor on organisaatio, jossa taloushallinnon asiantuntija työskentelee alan kehityksen näköalapaikalla.

Meitä on yli 2500 työntekijää kahdeksassa eri maassa. Johtamisideologiamme Leadermentin avulla kehitämme paitsi asiakkaidemme liiketoimintaa ja tuloksia, niin myös ennen kaikkea omia työntekijöitämme.

Haemme Seinäjoen toimistoon tiimimme täydennykseksi osaavaa, energistä ja asiakaspalveluhenkistä

KIRJANPITÄJÄÄ

Minkälaisia työtehtäviä meillä on Sinulle tarjota?
Kirjanpitäjänä vastaat asiakkaidemme taloushallinnosta yhdessä osaavien ja kokeneiden asiantuntijoiden kanssa. Työllesi on ominaista, että numerot muuttuvat informaatioksi, joka auttaa asiakasta menestymään omassa liiketoiminnassaan. Tehtävässä tärkeänä osana on aktiivinen ja konsultoiva vuorovaikutus, sillä tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken toimintamme ydin ja tarjoamme heille aina parasta mahdollista palvelua.

Mitä toivomme Sinulta?
Tehtävässä menestyminen edellyttää kaupallista koulutusta esim. merkonomi / tradenomi, vahvaa ammatillista osaamista ja kokemusta kirjanpidosta sekä tilinpäätöksistä. Arvostamme aiempaa tilitoimistokokemusta sekä Procountor ja Tikon -käyttökokemusta.

Omalla osaamisellasi pystyt konsultoimaan asiakasta ja kertomaan hänelle, mitä on lukujen takana. Työskentelet luontevasti ja vuorovaikutteisesti asiakkaiden kanssa ja sinulla on intoa, iloa ja halua täyttää asiakaslupauksemme: “aina ajallaan ja oikein”, “asiantuntija lähellä sinua” ja “aloitteellista asiakaspalvelua.”

Erityisesti arvostamme ennakkoluulotonta ja pelkäämätöntä asennetta, palavaa halua oppia ja omaksua uutta sekä kykyä haastaa totuttuja näkemyksiä uusien näkökulmien löytymiseksi.

Mitä voimme tarjota sinulle?
Tarjoamme sinulle joustavan työajan, jotta saat oman arkesi rullaamaan paremmin. Meillä olet osa alan johtavaa ja kansainvälistä yritystä, jossa huolehdimme henkilöstömme hyvinvoinnista mm. lounasedulla, virikeseteleillä sekä tarjoamalla tapaturma- ja vapaa-ajan vakuutuksen. Tiimirahalla järjestämme toimistoissa mukavaa yhteistä tekemistä.

Tarjoamme työntekijöillemme myös yhtäläiset ja monipuoliset koulutusmahdollisuudet. Voit kouluttautua tehtävääsi soveltuvilla syventävillä kursseilla, joilla tuemme osaamisesi kehittämistä. Tiimeissä tuemme toisiamme – suuren yrityksen etuna on, että osaamista ja apua kiperiinkin kysymyksiin löytyy aina.

Näin haet tehtävää
Lisätietoja tehtävästä antaa tiimiesimies Maarit Kontolampi, p. 040 848 1241 tai palvelujohtaja Petri Mattila, p. 040 7169 391.
Toivomme kuulevamme sinusta pian, joten lähetäthän hakemuksesi  ja CV:si palkkatoivomuksineen 23.6.2019 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten kannattaa toimia ripeästi.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa

/wp-content/uploads/2018/01/into-logo.jpg

Into Seinäjoki Oy on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Asiakkaitamme ovat aloittavat, kehittyvät ja alueelle sijoittuvat yritykset. Autamme asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään Seinäjokea entistä paremmaksi liiketoimintaympäristöksi.

www.intoseinajoki.fi

Tietosuojaseloste

Wordpress-sivustot toteuttaa Myynninmaailma Oy. Tampere, Oulu ja Seinäjoki.